superior

EstudisMercats

Semestre de rècord per a les estadístiques de turisme

El nombre de turistes estrangers que han arribat a Catalunya durant el primer semestre del 2015 supera els 7,4 milions, el que representa un augment del 4,4% en relació amb el mateix període de l’any anterior. La despesa total d’aquest turisme estranger ha estat de 6.384 milions d’euros, un 6,7% més que el mateixos sis mesos de l’any anterior.

En aquest mateix període Espanya ha rebut 29,2 milions de turistes internacionals, el 4,2% més. Aquests resultats representen un rècord de la sèrie històrica de l’enquesta que publica Frontur depenent del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. Catalunya continua líder amb una quota del 25,5 del turisme internacional que arriba a Espanya gràcies a l’arribada de francesos i asiàtics. La segona i la tercera comunitat més visitades han estat les Canàries i les Balears que han tingut augments del 0,4% i el 4,3%, respectivament.

Segons la valoració del ministeri, “Catalunya es manté dins de la tendència expansiva iniciada a principis del 2012”. La situació política del nord d’Àfrica, el preu del petroli que ha afectat al transport i la fortalesa del dòlar front a l’euro són tres elements que han contribuït a aquests bons resultats. Amb aquesta tendència Espanya podria tancar 2015 amb 68 milions de turistes i com el seu sisè any consecutiu de creixement.

La despesa mitjana per turista a Catalunya s’eleva a 858 euros i la mitjana diària a 135 euros, ambdues s’incrementen respecte d’un any enrere, un 2,2% i un 4,5%, respectivament. Estats Units és el mercat amb les despeses mitjanes més elevades. El transport i l’allotjament han concentrat conjuntament el 52,2% de la despesa total del període. La despesa en paquet turístic és l’única que es contrau respecte del primer semestre de 2014. En canvi, destaca l’intens increment registrat en les despeses en allotjament i excursions.

Articles relacionats

Back to top button