superior

Mercats

El turista internacional gasta més a Catalunya

Les dades de despesa del turisme estranger demostren com el nivell de despesa per turista és superior al de fa un any. Catalunya creix aquest 2015 en número d’arribades internacionals un 5,2% però els ingressos que generen creixen encara més, un 8,2%

Fins el maig, Catalunya ha registrat un nou rècord històric de despesa total del turisme estranger. Amb l’increment del 8,2% de la despesa la destinació catalana acumula 4.800 milions d’euros. Els mercats francès i britànic són els que més han contribuït a l’augment en xifres absolutes d’aquesta despesa en el que portem d’any.

En el conjunt de l’Estat la despesa del turisme estranger arriba a 21.800 milions d’euros, i s’incrementa un 8,4% respecte dels primers cinc mesos de 2014. Les despeses mitjanes també creixen en termes interanuals.

136 euros, un 4,7% més, és la despesa diària acumulada per turista a Catalunya. Segons l’Observatori d’Empresa i Ocupació “és la més elevada en un període acumulat de gener a maig des de 2004”. També la despesa global per estada ha crescut un 2,8% i se situa en 837 euros.

Entre transport i allotjament es concentren el 52,6% de la despesa total realitzada. El paquet turístic és l’única partida que es contrau respecte un any abans. En canvi, destaca l’intens increment registrat en les despeses en excursions i allotjament, segons l’Observatori. Catalunya ha estat la segona destinació estatal en volum de despesa total, amb una quota del 22%; la cinquena en despesa mitjana per turista, i la segona en despesa mitjana diària.

Articles relacionats

Back to top button