superior

EstudisReportatges

El pitjor encara ha d’arribar

Daten en tres anys el període estimat perquè l'economia global evolucioni a nivells positius de creixement

Les previsions sobre l’economia mundial són poc esperançadores. Les grans potències del planeta (Estats Units, la Unió Europea i la Xina) s’estancaran el proper any. El Fons Monetari Internacional (FMI) avisa que més del 30% de les economies mundials entrarà en recessió.

Ha estat el director investigador del FMI qui ha deixat la declaració més impactant recollida pel corresponsal de La Vanguardia a Nova York: “el pitjor encara ha d’arribar”. Les nuvolades sobrevolen el 2023 amb frenada econòmica, inflació, a més de la guerra d’Ucraïna i l’escassetat de matèries primeres.

Països com Alemanya, el Regne Unit o Itàlia pronostiquen un creixement negatiu de les seves economies. Amb els grans entrant en recessió es provocarà una aturada a les zones considerades com els principals mercats emissors de turisme per a Espanya.

El sector dels viatges, de l’oci i dels negocis no és aliè a la inestabilitat

Els economistes del FMI van advertint d’una possible inestabilitat financera i bancària, que en alguns països serà immobiliària. Aquest panorama tindrà sens dubte també un impacte sobre l’activitat turística a nivell global. El sector dels viatges, de l’oci i dels negocis no és aliè a la inestabilitat. El ministre d’economia alemany ha alertat que de la crisi energètica s’ha passat a una crisi econòmica i que el graó següent serà el d’una crisi social.

Una recessió el 2023 encara que consideren que serà suau i de curta durada

Però sense ànim d’alarmisme si es pot afirmar que tot apunta a un complicat any 2023. Els que veuen el got mig ple expliquen que els indicadors de la contracció o la recessió són una mica menors dels pronosticats pels experts fa poc temps. En aquest sentit, un informe de la consultora KPMG en què han participat més de 1.300 consellers delegats de grans empreses de tot el món, assenyala que la pràctica totalitat d’aquests directius preveuen una recessió el 2023 encara que consideren que serà suau i de curta durada. Daten en tres anys el període estimat perquè l’economia global evolucioni a nivells positius de creixement.

I mentrestant, els operadors internacionals de la intermediació de viatges ja parlen de planificar la recessió pel que pugui venir. Al Regne Unit, les agències assumeixen que tenen per davant dos anys difícils perquè la demanda es reprimirà.

Articles relacionats

Back to top button