superior

SITC

Més de 30 bloggers de viatges es reuneixen al SITC

Els blogs de viatges són actualment un element fonamental per preparar unes vacances i el seu poder d’influència és cada vegada més rellevant. Per això, s’han convertit en una potent eina de promoció de destinacions i productes turístics. En aquesta edició, el Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC), que se celebrarà del 19 al 21 d’abril al recinte de Montjuïc, reunirà més de 30 coneguts bloggers de viatges perquè contactin amb empreses expositores, coneguin les seves novetats i, a més, comparteixin experiències amb els visitants.

La trobada "Meetup TBM SITC 2013", organitzada per TravelBloggers Meeting (TBM) i el SITC, se celebrarà el proper 20 d’abril. El seu objectiu és donar a conèixer tendències, intercanviar idees i promoure el networking i el debat entre el sector turístic i la blogosfera viatgera.

En aquest sentit, destacarà una taula rodona en la qual diverses destinacions i companyies turístiques nacionals i internacionals presents al saló tindran l’oportunitat de presentar als bloggers les seves novetats. També s’organitzarà una sessió per analitzar la relació de les empreses del sector amb la blogosfera viatgera i establir així futures accions de promoció.

La trobada comptarà, així mateix, amb un espai obert al públic, on experts bloggers explicaran les seves aventures i donaran consells per fer la volta al món o organitzar un viatge per recórrer l’Amèrica del Sud o l’Àsia. Participaran influents bloggers com Pau G. Solbes (elPachinko.com), Daniel Gutiérrez (DestinosActuales.com), Roser Goula (Sempreviaggiando.com), Verónica Montuenga (Viajandopor.com) i Blai Taberner (Unavidaenmilviajes.com).

Els bloggers que vulguin participar en el Meetup TMB s’han d’inscriure a: www.travelbloggersmeeting.com

Els nous prescriptors
A l’era del turisme 2.0, el viatger ha pres el poder i s’ha convertit en peça clau per informar sobre destinacions, productes i serveis turístics a través de les webs, xarxes socials, fòrums…. Segons l’Observatori Digital IAB Spain de 2012, el 94% dels viatgers comparteix a internet les seves experiències negatives, mentre que el 70% comunica les positives.

Actualment, els blocs de viatges estan cada vegada més professionalitzats i s’han convertit en una de les principals eines per planificar unes vacances, ja que narren amb frescor experiències personals i aporten consells pràctics. Són els nous prescriptors de destinacions i productes i s’han posicionat com un poderós canal de màrqueting i comunicació.

El SITC, referent en turisme d’experiències
Aquesta trobada de bloggers forma part del complet programa congressual del SITC. Entre d’altres activitats professionals, destacaran la jornada de Turespaña, el Workshop d’ACAV i sessions dedicades al futur del turisme i les solucions tecnològiques aplicades al sector. Així mateix, en el marc del SITC se celebrarà la tercera edició del Congrés Internacional de Turisme Asiàtic, organitzat per Casa Àsia, Turespaña, Agència Catalana de Turisme, Turisme de Barcelona i el SITC.

El saló, líder del sector a Espanya entre els certàmens dirigits al consumidor final, presentarà aquest any la millor oferta especialitzada que ofereixen les destinacions nacionals (comunitats autònomes) i Internacionals (Europa i la resta del món) -amb especial èmfasi en els països del Mediterrani-. Els visitants també podran trobar ofertes especials d’agències de viatges i propostes relacionades amb l’enoturisme i el turisme gastronòmic, els creuers i el càmping, entre d’altres.

A més, acollirà una gran varietat d’activitats culturals, degustacions de productes típics, mostres de folklorei espectacles tradicionals perquè el visitant pugui viure un món d’experiències sense sortir de Barcelona./Noticia emesa pel SITC

Articles relacionats

Back to top button