superior

Empreses

Google Street View permet visitar 16 monuments catalans sense aixecar-se de la cadira

L’aplicació Google Street View permet, des de fa uns dies, passejar per 16 monuments catalans sense aixecar-se de la cadira. Aquesta iniciativa busca posicionar Catalunya com a destinació a nivell internacional i és fruit de la col•laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació i Google.

Entre els monuments que es poden visitar des d’aquesta aplicació hi figuren el Jaciment Arqueològic d’Empúries (Alt Empordà), la Necròpolis Paleocristiana (Tarragona), la Cartoixa Escala Dei (Priorat), el Palau Moja (Barcelona) i el Reial Monestir de Santes Creus (Alt Camp), entre d’altres.

La tecnologia “trekker”, desenvolupada per l’empresa nordamericana, és la que permet passejar per aquests llocs històrics de Catalunya, a través de fotografies panoràmiques de 360 graus, on generalment només s’hi pot accedir a peu.

Per promocionar que es visitin aquests monuments, Google ha creat la web especial. D’aquesta manera, es vol captar a turistes potencials que, un cop hagin conegut aquests indrets via Internet, els vulguin visitar també en persona.

Els altres monuments que formen part de la llista són el Castell Monestir d’Escornalbou, al Baix Camp; el Castell de Cardona, al Bages; el Monestir de Sant Pere de Galligants, a Girona; el Monestir de Sant Pere de Rodes, la Canònica Santa Maria Vilabertran i el Museu d’Arqueologia de Catalunya, a l’Alt Empordà; el Museu Jaciment d’Ullastret, al Baix Empordà; la Seu Vella de Lleida; el Castell de Miravet, a Ribera d’Ebre; el Convent Sant Bartomeu, a l’Urgell, i el Castell de Montsoriu, a la Selva.

Articles relacionats

Back to top button