superior

TT.OO. AA.VV.

UCAVE replica les acusacions de Consum sobre clàusules abusives

La Unió Catalana d’Agències de Viatges Emissores (UCAVE) ha lamentat les acusacions de l’Agència Catalana de Consum (ACC) cap a les agències de viatges pel resultat d’un estudi que únicament ha inspeccionat a 9 agències. Recorda que una de les empreses turístiques que més ajudes rep del govern català, l’aerolínia Ryanair, és precisament la primera companyia denunciada davant la ACC, organisme de la Generalitat.

UCAVE considera que Consum ha malmès la imatge del sector acusant-lo d’utilitzar clàusules abusives segons un estudi poc representatiu. En l’informe de la ACC s’ha investigat, a més, a empreses de lloguer de vehicles, hotels, companyies de transport marítim i aerolínies. Llegeix: El 95% de les webs turístiques incorporen clàusules abusives.

Aquesta associació d’agències replica dient que “s’han disparat les agressions físiques i verbals als empleats de l’aerolínia Ryanair a Girona perquè són els seus treballadors els que donen la cara davant els suposats abusos que comet l’aerolínia amb els usuaris”. I es pregunta: “com és possible que la Generalitat li hagi garantit a Ryanair 14 milions d’euros per al període 2009-2011 en concepte de promoció turística de les destinacions Girona-Costa Brava i Reus-Costa Daurada, i al mateix temps la ACC no hagi advertit de les pràctiques de la companyia?”.

També UCAVE troba preocupant que segons el nou codi de consum, l’Agència Catalana de Consum tingui dret no només de sancionar sinó de dictar indemnitzacions. La ACC podrà obligar les empreses a indemnitzar o compensar als usuaris si ho considera pertinent.

D’altra banda, UCAVE es felicita de la decisió de la ACC, que exigirà l’existència de seu social a Catalunya a les empreses, encara que operin per Internet, ja que suposa el reconeixement d’una de les tradicionals peticions del sector.

Back to top button