superior

abajo

MercatsDestinacions

Andorra treballa en implantar una taxa turística

El ministeri de Turisme d’Andorra té sobre la taula com a punt estratègic la implementació d’un impost turístic que permeti recaptar fons per a invertir en el mateix sector.

El Govern andorrà admet que la proposta està encara en fase d’estudi. El primer pas és definir com serà aquesta taxa i vol implicar el sector perquè aporti la seva impressió i també els partits polítics que conformen el parlament. No donen més detalls tot i que forma part de les iniciatives més importants que porta la ministra de Turisme en la seva cartera.

Els hotelers no s’han oposat a la taxa però demanen poder tenir marge de decisió sobre aquest recàrrec i estar involucrats en allò a què es destinarà. Així, els allotjaments turístics que serien els encarregats en recaptar-la acceptarien la taxa però posen les seves condicions. Són conscients que les grans destinacions tenen impostos d’aquestes característiques i un país com Andorra que basa part de la seva economia en els visitants no és aliè a aquest tipus de gravamen.

El Govern estudiarà els models d’altres països. Decidirà sobre si apliquen la mateixa quantia per nit a tot tipus d’allotjaments o varien en funció de la categoria dels establiments. Per ara no s’ha fixat un calendari per tenir-la a punt i aprovar-la.

Articles relacionats

Back to top button