superior

DestinacionsMercats

Iran pot ser una nova destinació emergent de turisme

La nova situació geopolítica d’Iran pot convertir-ho en una nova destinació turística mundial. L’acord nuclear i l’aixecament de les sancions posen a aquest país en l’òrbita de la normalització econòmica amb la comunitat internacional.

Després de 35 anys d’aïllament creixeran les inversions i el seu dinamisme econòmic però també el seu paper turístic es veurà beneficiat. Des del canvi de govern, amb el president Rohanní, el país treballa per obrir-se al turisme. Els visitants s’han incrementat un 20% des de la seva presidència. Malgrat tenir un ric patrimoni cultural, 16 llocs declarats Patrimoni de la Humanitat, només rep 4 milions de turistes anuals i la meitat procedeixen del veí Iraq per visites religioses o mèdiques.

Encara és aviat per saber quin paper li tocarà jugar en el sector turístic però les expectatives són altes. No compta amb cadenes hoteleres ni locals de restauració internacional que a partir d’ara podran invertir i desenvolupar-se amb més tranquil·litat. El govern vol que el turisme ajudi a teixir relacions de proximitat amb ciutadans d’altres països com a forma de canviar la percepció del país al món.

Un poble hospitalari, un patrimoni espectacular, una gastronomia molt interessant i uns paisatges naturals d’impressió, el converteixen en una joia per explotar. Iran s’ha proposat superar els 20 milions de turistes estrangers en el 2025.

Els operadors turístics ja estan experimentant un creixement de les reserves. Per a algunes agències a Espanya o França és una destinació tendència de llarga distància. El viatge organitzat amb guia local és aconsellable per als nous turistes ja que permeten recordar als estrangers algunes regles importants com la vestimenta adequada per a dones i homes i la prohibició sobre l’alcohol.

Articles relacionats

Back to top button