superior

Allotjament

Les Kellys tornen a portar la seva reivindicació a Europa

Un grup de representació de l’associació de Kellys ha visitat per segona vegada el Parlament Europeu per traslladar a la Comissió i als eurodiputats les seves demandes laborals.

Denuncien la vulneració dels seus drets com a treballadores. Amb l’externalització del servei que realitza el sector de l’hoteleria les cambreres de pis queden fora del conveni en una situació de desprotecció, segons reivindiquen.

Demanen més implicació a les institucions europees perquè no veuen que avancin de forma clara cap a la regulació del seu treball. Per això han presentat un esborrany de directiva específica que busca eliminar la terciarització de les relacions laborals. La proposta presentada al Parlament Europeu i al Consell de la UE ve encapçalada pel títol “directiva relativa a la protecció dels treballadors contra els riscos relacionats per l’aprofitament injust de la mà d’obra”.

Aquesta proposta de directiva tindria repercussió sobre altres col·lectius també terciaritzats com els de Uber, Deliveroo…  Les denominades ‘Kellys’ han fet de lobby davant les institucions comunitàries. La delegació espanyola estava formada per treballadores de Barcelona, Madrid, Benidorm i Fuerteventura, però també han participat altres Kellys arribades de França i el Regne Unit.

Reclamen que el sector de l’allotjament elimini l’outsourcing i que l’activitat de les cambreres de pis passi a regular-se de forma directa. En molts casos denuncien que els propis hotels les seleccionen però que després les passen a subcontractar per via d’una empresa externa de serveis.

Volen estendre la seva lluita a nivell de tota Europa per guanyar força i anuncien més mobilitzacions.

Les ‘Kellys’ creen un sindicat a Catalunya

Les Kellys amb Rajoy, demanen millores salarials i laborals

Un segell de compromís just amb l’ocupació en el turisme

Dignificar les condicions laborals del turisme, objectiu de la nova ministra

Articles relacionats

Back to top button