superior

Allotjament

Bones perspectives de tardor-hivern pels càmpings de la Confederació de Càmpings del Mediterrani

La Confederació de Càmpings del Mediterrani ha celebrat la seva Assemblea General durant el saló Innocamping que ha tingut lloc a Lleida del 22 al 24 d’octubre. Entre els temes destacats s’ha constatat l’augment d’activitats en dates importants, com Nadal o Cap d’Any o reserves vinculades a la temporada de neu en els càmpings de muntanya de Catalunya.

Segons Àngels Ferré, presidenta de la Confederació, les temporades clàssiques del sector del càmping han anat canviant en els darrers anys i la tendència actual es allargar-les per darrera i reduir el temps de màxima ocupació. Això implica que cada cop hi hagin més establiments que obren més enllà de la temporada clàssica de primavera-estiu. És una evidencia en els càmpings d’Alacant, degut a la bona climatologia de la zona, però també a l’augment de propostes d’activitats esportives i lúdiques de molts establiments. Actualment, els càmpings de la Confederació disposen de 150.000 places obertes tot l’any.

Les xifres confirmen aquesta tendència, ja que segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la temporada d’estiu 2019 dels càmpings de tot l’Estat ha estat bona, amb una ocupació mitjana del 80%, més de quatre milions de viatgers i més de 22 milions de pernoctacions. I es que els càmpings ja fa temps que són la segona modalitat d’allotjament desprès dels hotels. Els bons resultats es deuen principalment al client nacional. A Catalunya, per exemple, hem tingut una disminució dels clients francesos i holandesos, compensat per l’augment del campista nacional.

La Confederació de Càmpings del Mediterrani es va constituí el2017 i agrupa 211 establiments (prop del 30% del total de càmpings que hi ha a Espanya), amb 211.810 places i més de 25 milions de pernoctacions anuals. No tots els seus associats son estrictament mediterranis, ja que, per exemple, l’Associació de Càmpings de Muntanya també en forma part. El seu objectiu és la d’actuar com a representació empresarial del sector. (Veure notícia a Comunicatur).

Els càmpings diuen “prou!” i demanen respecte i comprensió a l’Administració

 

Articles relacionats

Back to top button