superior

Mercats

Espanya vol retardar el roaming a Europa

Els països turístics, encapçalats per Espanya, estan qüestionant la homogeneïtzació de tarifes telefòniques i l’eliminació dels costos del roaming, prevista per al juny del 2017. Aquest abaratiment de costos suposava una gran avantatge per als turistes que es moguin per l’interior de les fronteres d’Europa.

La Comissió Europea havia decidit que les operadores no cobressin cap tarifa addicional als clients per trucar o connectar-se a Internet en el mòbil durant llurs viatges. En la primera reunió de ministres de Telecomunicacions de la UE, en la que s’ha estrenat l’espanyol Alvaro Nadal –també ministre de Turisme-, la posició del govern d’Espanya ha estat contrària a assumir els terminis i condicions establertes per al proper mes de juny.

Un grup de països receptors de turistes, entre ells Itàlia, Regne Unit i Portugal, opinen que les seves operadores hauran de fer front a unes importants inversions per a donar servei a tots els visitant que rebi el país. Espanya, receptora de 70 milions de turistes, busca una forma que no gravi a l’Estat amb la factura per haver de cobrir el consum telefònic i de banda ample dels visitants. El operadors han estat els que han impulsat als respectius governs estatals a forçar el retard i un canvi de les condicions en l’eliminació de les tarifes roaming.

Articles relacionats

Back to top button