superior

DestinacionsEmpreses

Joc de Trons a Turisme de Barcelona

El passat mes de juny, el nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​Joan Canadell, prenia possessió del càrrec i, al seu torn, assumia la presidència del consorci públic-privat Turisme de Barcelona -càrrec que per estatuts li correspon al president de la Cambra-. Canadell, aliè a el món del turisme, va encapçalar una candidatura empresarial independentista recolzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i es va mostrar molt disposat a exercir activament al front de l’organisme de promoció.

Joan Canadell

El sector turístic es va mostrar preocupat per la deriva que podia prendre l’entitat, controlada per l’Ajuntament i la Cambra de Comerç. Fins a l’arribada de Canadell, la presidència de l’organisme de promoció turística de la ciutat l’havia ostentat l’hoteler Joan Gaspart durant 26 anys, per delegació dels presidents de la Cambra. Al juliol, Turisme de Barcelona començava el seu capítol particular de Joc de Trons, una lluita dels empresaris turístics per recuperar posicions davant un president allunyat de el sector, amb marcat perfil polític i amb posicions poc coincidents amb l’empresariat turístic.

Joan Gaspart

L’estratègia dels hotelers barcelonins passava per negociar amb el nou president de la Cambra. En les poques intervencions públiques de Canadell vinculades al turisme va quedar en evidència el seu desconeixement del sector i la seva activitat. Aquest empresari fundador de gasolineres Petrolis Independents entenia que no podia presidir una agència dedicada a una matèria que desconeix i en contra de les empreses que en principi representa.

Eduard Torres

El Gremi d’Hotels de Barcelona va tancar a finals de setembre un pacte amb ell. Els hotelers s’adjudicarien l’última cadira de pagament de ple de la Cambra de Comerç a canvi de la presidència de Turisme de Barcelona.

El 31 d’octubre, Joan Canadell va anunciar que passava la seva presidència al comitè executiu de Turisme de Barcelona a Eduard Torres, vicepresident de el Gremi d’Hotels de Barcelona. Torres és conseller delegat de l’Hotel Duquesa de Cardona a la capital catalana i compta a més amb dos establiments a la província.

Amb de la presidència de Torres, al front de Turisme de Barcelona es troba Xavier Marcé, regidor de PSC, que actua com a nou vicepresident en representació de l’Ajuntament. Turisme de Barcelona compta amb un pressupost que supera els 54 milions d’euros i el seu director general és Joan Torrella, responsable de la gestió diària de l’organisme.

Articles relacionats

Back to top button