superior

Organismes / Política turística

La Generalitat aprova que l’import de la taxa turística es consideri IVA inclòs

El Govern català ha hagut de modificar d’urgència la taxa turística catalana per tal que en el preu de la tarifa ja estipulat també inclogui l’IVA. El sector havia descobert per sorpresa que a la taxa turística l’havien de gravar amb un 10% d’IVA, una imposició que no es fa a cap altre país de la Unió Europea.

Davant les crítiques dels allotjaments (llegir la informació: La taxa turística porta IVA), la Generalitat de Catalunya ha informat que ha decidit prendre aquesta modificació per evitar una doble imposició que encariria la factura de la taxa. El Govern ha acordat incloure l’IVA en el preu final de l’impost, “de manera que aquest increment de l’IVA no encareix la taxa tributària tal i com s’havia especulat”, ha declarat el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs.

Homs ha explicat que “amb aquesta figura tributària, Catalunya s’equipara a les principals destinacions turístiques d’arreu del món”. Els recursos que s’obtinguin del nou tribut es dedicaran al foment del turisme i són per tant “recursos de caràcter finalista per al sector”.

Segons informen les agències de notícies, les previsions del Govern són recaptar uns 50 milions d’euros. Tot i que incloure l’IVA en la tarifa suposa en realitat una disminució del 10% dels ingressos la Generalitat no hauria revisat a la baixa les seves previsions recaptatòries. Càlculs de Comunicatur ja anunciaven que aquesta taxa no podria recaptar la xifra anunciada, més encara després de la modificació de l’IVA actual (llegir la informació La taxa turística catalana no recaptarà més de 40 milions d’euros)

[HOME]

Back to top button