superior

Aeri

Els usuaris guanyen la partida a les aerolínies

176 denúncies, cinc companyies implicades i gairebé 150.000 euros en sancions. L’Agència Catalana de Consum (ACC) ha multat les aerolínies Vueling, Clickair, Ryanair, Easy Jet i Transavia que per primer cop, i a més de les multes, hauran de retornar els imports cobrats indegudament als usuaris afectats, que s’eleven a 4.483 euros.

Les multes s’han imposat per incloure clàusules abusives en els contractes, com ara tenir activada per defecte la casella de contractació de l’assegurança de viatge, quan aquesta no és obligatòria, per vendre a preus superiors als anunciats i cobrar recàrrecs per equipatge o per pagar amb targeta.

Pel que fa al cobrament per utilitzar targeta de crèdit, el director de l’ACC, Jordi Anguera, ha senyalat: “Les companyies aèries han d’habilitar un sistema de pagament alternatiu que sigui gratuït pel consumidor. Si a més, volen cobrar un recàrrec per l’ús d’una targeta de crèdit o dèbit, aquest càrrec no pot ser superior al que els hi costa a les empreses disposar de pagament per targetes”.

Vueling ja ha anunciat que recorrerà la sanció.

Back to top button