Ara Lleida

Convocat el premi turístic internacional “Pica d’Estats”

El Patronat de Turisme de Lleida ha convocat el 24è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats“ de premsa, ràdio, televisió i Internet. El certamen té una dotació econòmica de 36.000 € en premis i 8 categories.

Poden optar a la convocatòria del premi, un dels més prestigiosos del seu àmbit a nivell internacional, tots els treballs periodístics que tractin sobre qualsevol dels atractius turístics de les Terres de Lleida publicats o emesos entre el 19 d’octubre de 2011 i el 18 d’octubre de 2012. El període d’inscripció serà d’un mes a comptar des del dia 19 d’octubre de 2012.

El jurat es reunirà a la ciutat de Lleida i farà públic el veredicte el 26 de gener de 2013. El Premi "Pica d’Estats" distingeix 8 categories i destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats següents: Premsa escrita d’informació general, Premsa especialitzada en viatges i turisme, Ràdio, Televisió, Premsa internacional i Reportatge fotogràfic. També hi ha dos premis més de 3.000 euros: un destinat a Internet i l’altre pensat per als mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

Composició del jurat

El jurat del 24è Premi "Pica d’Estats" serà format per reconeguts professionals del món de la comunicació. El president del jurat serà Josep M. Martí, degà del Col•legi de Periodistes de Catalunya. En formaran part com a vocals Josep Cuní, director del programa “8 al dia” de 8 TV; Lluís Foix, periodista i analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, assessor de presidència del Grupo Zeta; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Carles Porta, periodista, escriptor i productor audiovisual; Oriol Bosch, delegat a Lleida de l’Agència Catalana de Notícies; Josep Lluís Cadena, president a la demarcació de Lleida del Col•legi de Periodistes de Catalunya; un representant del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), i actuant com a secretari el director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch.

El Premi Turístic "Pica d’Estats" és un referent del periodisme turístic i gaudeix d’un gran prestigi i reconeixement tant en l’àmbit estatal com internacional, tant pel nombre de treballs que s’hi presenten com per la qualitat dels seus reportatges, tal com va posar de manifest el jurat de la 23a edició. El certamen va rebre en la darrera convocatòria 189 inscripcions, 19 de les quals van correspondre a mitjans de premsa internacional./Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Més informació: www.lleidatur.com

[HOME]

Back to top button