superior

Marítim

Esforços per potenciar el turisme de creuers al Port de Tarragona

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona està col•laborant amb el port de Tarragona per atreure grans creuers a la futura terminal, en què s’inverteixen sis milions d’euros. La Costa Daurada i les Terres de l’Ebre tenen prou atractiu turístic com per incrementar ostensiblement el volum de creueristes que actualment no superen els 3.000 anuals.

“Estem lluny d’explotar nostre potencial”, ha valorat el president de la Diputació, Josep Poblet, assenyalant que Tarragona ha tingut fins ara “consciència de port industrial, però no turístic”, tot i tenir un dels ports més importants d’Europa.

“Hem de corregir aquesta visió, ja que el sector dels creuers ja va créixer l’any passat a Europa un 12%, i va registrar increments importants en els últims 20 anys”, ha explicat Poblet, convençut de l'”enorme futur” d’aquest mercat.

Amb una previsió de 2.500 creueristes el 2010, el port de Tarragona està molt per darrere d’altres amb menys capacitat i instal•lacions. “Palamós va rebre l’any passat 30.000 turistes de grans creuers, així que tenim un ampli marge de millora”, ha manifestat el president de la Diputació, durant un debat sobre el futur d’aquest sector organitzat pel Cercle d’Infraestructures en la Cambra de Comerç de Reus.

El Patronat de Turisme promocionarà juntament amb el port les noves instal•lacions per a grans vaixells de passatgers en els principals esdeveniments turístics internacionals en què participa cada any. Segons la seva opinió, l’arribada de creuers turístics “permetrà donar a conèixer l’oferta de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre i potenciar a escala internacional el prestigi d’aquestes marques”./Ag EP

Back to top button