superior

SITC

El SITC 2012 assoleix resultats i resisteix la crisi

El Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC) ha tancat l’edició 2012 consolidant el nombre de visitants, uns 180 mil. El saló ha resistit en un any complicat degut a la crisi i a la davallada general que tenen els certàmens firals. Els expositors també fan un balanç positiu del públic rebut que no ha desmerescut les expectatives.

Segons els expositors, els catalans no renunciaran a viatjar, tot i que els seus hàbits han canviat a causa de la crisi. La impressió general extreta dels visitants del saló és que retallaran la durada de la seva estada i s’interessen molt més per les ofertes i descomptes especials per compra anticipada o d’última hora. Una tendència que coincideix amb les previsions de l’Associació Catalana de Viatges (ACAV), que apunten per a aquest estiu desplaçaments més propers.

Els organitzadors ha informat que en aquesta edició, les destinacions mediterrànies i de proximitat han estat les més sol•licitades pels visitants. Les Illes Balears, Canàries, Andalusia o Euskadi, han estat les destinacions més demandades. En viatges de mitja distància, les destinacions estrella el 2012 seran Islàndia, Croàcia o Escòcia, entre d’altres. També han despertat gran interès les propostes especialitzades que permeten al viatger viure noves experiències com el turisme enològic, gastronòmic, esportiu… Nous formats turístics que enguany han tingut, amb àrees pròpies, un paper rellevant al SITC.

Segons el president del SITC, Raimon Martínez Fraile, el certamen " es consolida com una plataforma importantíssima perquè les empreses del sector turístic prenguin el pols al mercat i facin les seves propostes a les famílies catalanes, que són les més viatgeres d’Espanya". Coincideix amb el representant de l’Oficina de Turisme de Grècia, Ioannis Mitkas: "estem molt satisfets, ja que hem rebut molts visitants i de qualitat. Els viatgers catalans representen un dels nostres principals mercats”.

També ha valorat molt positivament la seva participació al SITC la responsable comercial de Paradores a Catalunya, Cristina Codina: "hem rebut nombroses visites aquest any fins a esgotar les promocions especials que havíem creat expressament per al saló. Creiem que molts turistes catalans apostaran aquest estiu per destinacions nacionals i triant allotjaments singulars com els nostres".

Articles relacionats

Back to top button