Destinacions

Nova ruta turística pel riu Ter

La Costa Brava i els Pirineus compten amb una nova proposta cicloturística i senderista de 200 quilòmetres que travessa les comarques del Ripollès, la Selva, Gironès i Baix Empordà i Osona al voltant del riu Ter.

L’objectiu és que el curs fluvial del Ter es converteixi en un eix de desenvolupament turístic i cohesioni un territori tan extens com el que abraça, des dels Pirineus fins a la Costa Brava. A més ha de permetre desestacionalitzar el turisme.

La ruta –que ja comercialitzen dos operadors turístics– neix amb la idea de "desenvolupar de manera sostenible les potencialitats econòmiques que ofereix el Ter. Concretament, es treballa per "impulsar el turisme sostenible", ja que és una activitat econòmica emergent en el territori capaç de generar riquesa i ocupació, ha assenyalat el conseller d’Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, a la presentació de la ruta.

El gran atractiu de l’itinerari és la possibilitat de poder conèixer i descobrir un riu des del seu naixement fins a la seva desembocadura, des d’Ulldeter a Setcases fins a la Gola del Ter a Torroella de Montgrí. A més, la ruta incorpora "un territori ric en patrimoni, història, cultura, fauna, flora i paisatge", ha matisat el conseller.

El president del Consorci Alba-Ter, Francesc Camps, ha explicat que unit a la ruta del Ter, es podrà crear una ruta gastronòmica, amb l’objectiu, ha destacat, de generar "productes turístics temàtics i singulars". Camps ha afegit que s’han necessitat quatre anys per posar en marxa el projecte i que ha costat 600.000 euros./Ag. EP

Back to top button