superior

EmpresesServeis

Les ‘Kellys’ creen un sindicat a Catalunya

El col·lectiu de les cambreres de pis d’hotels catalanes ha format un sindicat per defensar les seves reivindicacions des de l’anomenat diàleg social com a actor representant de les treballadores.

Les seves peticions principalment passen per la sobrecàrrega de treball i la subcontractació mitjançant empreses de serveis que les deixen fora de la protecció dels convenis col·lectius. El nou sindicat també vol combatre la temporalitat laboral existent en el sector turístic de Catalunya.

El sindicat de Les Kellys Catalunya és hereu del moviment que fa un parell d’anys va iniciar una campanya de denúncia sobre les condicions laborals de les netejadores d’habitacions d’hotel. Es tracta d’una feina ocupada pràcticament de forma total per dones amb unes condicions laborals que consideren precàries. Reclamen que se’ls reconeguin malalties professionals pròpies del seu treball repetitiu.

A partir d’ara el sindicat s’ofereix a facilitar l’assessorament a les treballadores i les anima a afiliar-se. Les seves mobilitzacions van dur a algunes de les seves representants a reunir-se a La Moncloa amb el president del Govern.

Recentment han impulsat la creació d’un segell per a aquelles empreses del sector turístic que respecten unes condicions laborals dignes als seus empleats i fins i tot han demanat a TripAdvisor que identifiqui els allotjaments amb el segell.

Articles relacionats

Back to top button