superior

Mercats

Preocupa el comportament del mercat emissor alemany

El turisme alemany mostra signes de alentiment a la costa peninsular espanyola i molt especialment a Catalunya. A la fira ITB de Berlín el sector busca recuperar la força d’un dels principals mercats emissors del món.

El 77% de la població alemanya realitza algun viatge vacacional a l’any, i d’aquests, dues terceres parts els fan a l’estranger. A més es tracta del tercer país que més gasta en turisme. Durant el 2015, per primera vegada en l’última dècada, els alemanys han reduït el -3% els seus viatges.

Fins a 25,4 milions de turistes alemanys viatgen als països mediterranis on Espanya continua sent la 1ª destinació internacional. Molt atrets pel sol i platja, la costa catalana, andalusa i valenciana es troben entre les seves destinacions preferides. Capítol a banda per a les Illes Balears que concentra el 40% del turisme alemany a l’Estat.

A la fira ITB de Berlín les empreses catalanes volen aturar la davallada d’aquest mercat tan important. El balanç és molt preocupant. L’any passat va caure a Catalunya molt més que a la resta de l’Estat. Els turistes van disminuir un -8,6% i la despesa -17,9%. A Espanya la caiguda va ser menys accentuada, un -1,2% el numero de turistes i un -1,9% en la despesa.

El comportament del turisme alemany per al present any ha de ser positiu. Els turoperadors han de resituar un contingent de clients desviats de Turquia a causa de la situació d’inestabilitat d’aquell país. Les reserves de seients aeris s’ha incrementat cap a Espanya des de gener, símptoma que la demanda es pot recuperar. El preocupant és que aquest 2016 la tendència a la baixa continua a Catalunya amb un -0,6% el número de turistes, però el que és més preocupant, un -9,5 la despesa.

La proposta de Catalunya per seduir als operadors turístics a la ITB pivota en el turisme enogastronòmic, els city breaks, el ciclisme en carretera i el turisme familiar.

 

Articles relacionats

Back to top button