superior

abajo

Organismes / Política turística

Avís als TTOO

Una vintena de turoperadors alemanys, britànics i francesos podrien ser sancionats si no eliminen aquella publicitat que malmet la imatge de la destinació catalana i que publicita actituds i pràctiques que no hi són permeses. I així els ho ha fet saber la Direcció General de Turisme.

Els responsables turístics catalans han detectat un tipus de publicitat que fomenta, entre d’altres, el consum abusiu d’alcohol en els establiments turístics i actuacions incíviques en els espais públics. Tot això està prohibit per les normatives catalanes i, per tant, “distorsiona la imatge de la destinació presentant-la d’una manera distorsionada”, asseguren fonts de la Direcció General de Turisme.

En cas que els turoperadors no rectifiquin, podrien enfrontar-se a sancions que oscil•len entre els 3.000 i els 600.000 euros.

Campanya d’inspeccions

A més del control sobre aquest tipus de publicitat, la Direcció General de Turisme, en col•laboració amb el consistori de Lloret de Mar, ha posat en marxa una campanya de prevenció en els establiments hotelers per evitar possibles sobreocupacions en hotels.

Amb aquestes mesures, la Direcció General de Turisme assegura que “l’objectiu és vetllar per evitar certes pràctiques empresarials i comportaments que menytenen la imatge de la nostra destinació. Hem començat a treballar, colze a colze amb Lloret de Mar, una de les principals destinacions catalanes on els seus responsables turístics estan molt sensibilitzats amb aquest tema. La nostra actuació complementa les decisions del consistori de Lloret, entre elles les recents ordenances per reconduir el model d’oci nocturn de la població”.

Back to top button