superior

abajo

AllotjamentEmpreses

Els hotelers utilitzen Airbnb com a canal de venda

Si no pots amb el teu enemic, uneix-te a ell. Aquesta sembla ser la nova màxima per la qual han optat alguns hotelers. Airbnb està oferint al sector tradicional de l’allotjament hoteler unes noves possibilitats. Alguns hotels han optat per incorporar a la plataforma nord-americana en la seva estratègia comercial.

No és estrany trobar ja al portal d’Airbnb habitacions d’hotels petits, hotels boutique, hotels amb encant… El diari ARA, en una informació recent, ha descobert la presència d’alguns establiments de la ciutat de Barcelona. Aquest diari apunta hotels de la capital catalana com Yurbban, Axel, Vinncci, Casa Bonay, Som Nit i Room Mate. Els responsables de Yurbban expliquen que la seva presència a Airbnb està relacionada amb una estratègia de diversificació en els canals de venda. Volen anar més enllà dels agregadors tradicionals d’habitacions per Internet com podrien ser Expedia o Booking.

En el cas de Room Mate, de l’empresari Kike Sarasola, la col·laboració amb la companyia nord-americana tampoc sorprèn ja que fa alguns anys va llançar la marca Be Mate que comercialitzava apartaments turístics amb serveis hotelers.

Les crítiques de competència deslleial per part dels hotelers de Barcelona pot ser que hagin passat a la història. Amb la irrupció dels hotels a la plataforma d’Airbnb al costat d’ofertes de particulars que lloguen les seves habitacions posa de manifest que la companyia ofereix avantatges de negoci per als allotjaments tradicionals, una nova forma de guanyar clients.

Per la seva banda, la plataforma que va néixer per al lloguer d’habitacions particulars a turistes, ha anat adaptant-se a noves fórmules i allotjament al mateix temps que ha anat esquivant les normatives restrictives que s’oposaven al seu model de negoci original. Airbnb segueix creixent, està decidida a ampliar la seva cartera de serveis, i vol competir de tu a tu amb els grans `Players ‘de la intermediació turística. En l’allotjament va a per totes, així com en l’oferta d’activitats. El següent pas serà el transport. Més aviat que tard, veurem com Airbnb irromp en la reserva i venda de bitllets aeris.

Airbnb, l’única plataforma que no col·labora en evitar l’oferta il·legal a Catalunya

 

 

Articles relacionats

Back to top button