superior

TransportEmpreses

El baix cost aeri està perdent força

Les línies aèries de baix cost amb poc muscle estan fent fallida. No desperten atractiu entre els inversors i les companyies no resisteixen les pressions financeres de la seva activitat.

Aerolínies com la islandesa Wow Air, l’alemanya Germania, la britànica Flybmi o la danesa Primera Air han fet fallida en els darrers mesos. Un degoteig de tancaments que afecten les connexions de destinacions com Barcelona o Madrid.

No està en qüestió el model del baix cost, que seguirà funcionant. Existeix un mercat que demanada preus ajustats als serveis rebuts i empreses que van aplicant recàrrecs als serveis addicionals.

Aquest negoci del lowcost té futur, però en el cas de les companyies aèries les seves necessitats econòmiques són tan grans que amb la política de preus baixos qualsevol dificultat les posa contra les cordes. Algunes empreses d’aquest segment aeri no aconsegueixen fer enlairar els beneficis. Existeix mercat però les aerolínies de baix cost estan especialitzant-se, deuen trobar el seu nínxol de demanda (ja sigui el llarg recorregut, els serveis de business…) Com diuen els economistes, en aquest model de negoci les companyies han de trobar la seva “proposta de valor” per no caure en els números vermells o la fallida.

Articles relacionats

Back to top button