superior

Mercats

Els parcs temàtics aporten el 3% del PIB turístic

La contribució econòmica dels parcs temàtics i d’atraccions a l’economia espanyola és de 5.000 milions d’euros, segons dades del Compte Satèl·lit del Turisme de l’INE.

Tenint en compte que el turisme aporta més de 154.000 milions d’euros a l’economia nacional i el 12,4% del PIB global, els parcs aporten fins a un 3% del PIB del sector turístic. Aquests càlculs els ha fet la consultora KPMG amb dades del 2019 abans de l’impacte de la pandèmia.

L’Associació Espanyola de Parcs d’Atraccions i Temàtics (AEPA) afirma que les activitats dels parcs també generen més de 60.000 llocs de treball directes i indirectes cada any a Espanya. L’Associació estima que cada ocupació directa generada pel seu sector “contribueix a sostenir 11,8 llocs de treball indirectes, induïts i associats a la recaptació fiscal”.

Per sectors, AEPA explica que les tres activitats més beneficiades per l’impacte econòmic sobre la cadena de subministrament encarregada de proveir les necessitats dels parcs temàtics i de lleure són l’allotjament i la restauració (17%), el transport terrestre (17%) i el comerç al detall (6%).

AEPA espera recuperar el 2022 la pràctica totalitat de l’activitat i assolir prop de 19 milions de visitants.

Articles relacionats

Back to top button