superior

Empreses

La bona notícia que esperava el sector hoteler

Booking elimina les clàusules de paritat a Europa a partir del juliol

Els hotels no estaran obligats a oferir a Booking.com el millor preu de reserva. La macroagència de viatges en línia ha anunciat que a partir de l’1 de juliol retira la denominada clàusula de paritat que garantia a la seva plataforma oferir una tarifa igual o més baixa que la que es pot trobar a la pàgina web del mateix establiment.

Aquesta mesura era molt esperada pel sector hoteler en considerar-la abusiva. L’OTA s’ha vist obligada a complir amb la normativa europea de Mercats Digitals, tal com informàvem a Comunicatur el mes passat (La pressió de Brussel·les sobre Booking per la llei digital)

Booking ha explicat que les clàusules de paritat eren positives per als clients ja que els proporcionava beneficis als preus, però que compliran amb la llei i l’eliminen dels contractes que tenen amb els allotjaments.

En els darrers mesos la companyia està fent front a un seguiment estricte per part de les autoritats de la competència tant espanyoles com comunitàries. A més de complir les obligacions de la UE, Booking s’enfronta a Espanya a una sanció de 486 milions d’euros. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) li va obrir el 2022 un procediment sancionador per aquest import que es tancarà ben aviat. En previsió d’aquesta garrotada, la companyia ja va incorporar als seus comptes un aprovisionament econòmic per aquest import.

La pressió de Brussel·les sobre Booking per la llei digital

Multa milionària a la vista per a Booking

 

Articles relacionats

Back to top button