Aeri

Air Berlín ha venut un 25% més a les agències de viatges

El director general d’Air Berlin a Espanya i Portugal, Álvaro Middelmann, ha anunciat que la companyia enllaçarà Barcelona amb Los Angeles via Düsseldorf i obrirà un vol directe diari amb Karlsruhe.

Middelmann ha fet balanç de la companyia a Barcelona i ha aprofitat per manifestar la seva oposició a la intervenció pública en aerolínies privades. En aquest sentit, ha estat contundent a l’hora de criticar el que ha anomenat “subvencions públiques catalanes a Ryanair”. El director general d’Air Berlin diu que “el creixement del Prat està patint per la política de subvencions de la Generalitat a Girona i Reus”. “Barcelona està perdent viatgers internacionals des de tots els mercats” fruit del que considera una competència deslleial de l’aerolínia irlandesa.

Middelmann vol diferenciar-se del model de baix cost: “Air Berlin no vol cobrar per facturar i ofereix cada vegada més facilitats per fer-ho” i ha afegit que “els descomptes als nostres clients arriben per la fidelització”. Respecte a la compra d’Spanair per part d’inversors catalans, Middelmann també ha criticat que el diner públic s’hagi utilitzat per tirar endavant l’operació i posa en dubta la viabilitat de la companyia.

Álvaro Middelmann, que participarà properament en el programa de televisió Debat Comunicatur.info, ha destacat el creixement d’un 25% en la venda de bitllets mitjançant agències de viatges quan semblava que el paper de les agències en la venda d’aeri era cada vagada menys important.

Sobre el futur de l’aeroport de Barcelona ha manifestat que les creixents limitacions que tenen els aeroports relacionades amb el soroll també estan afectant al Prat, especialment en les operacions nocturnes. Proposa la creació d’una tercera pista sobre el mar, una idea que ha comentat en alguna ocasió amb el director general de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat, Oriol Balaguer. Middelmann diu que la realitat de l’aeroport de Barcelona és que només es pot treballar amb dues pistes i quan bufa el vent es redueixen les operacions a una sola.

Air Berlin ocupa la posició 13 a l’aeroport de Barcelona i pretén superar en 2009 el mig milió de passatgers. És la segona companyia aèria d’alemanya i la quarta més gran en quant a tràfic europeu. L’any passat va transportar 28,6 milions de passatgers a nivell mundial. Compta amb una plantilla de més de 8.000 empleats. La flota d’aeronaus d’Air Berlin és una de les més joves d’Europa amb una edat mitjana de 4,6 anys. La companyia ha rebut diferents distincions en reconeixement al seu servei, en 2008 va rebre més de 10 premis per aquest fet.

Back to top button