Hotels

L’hoteleria de Lleida continua esperant fer el gran salt

L’AVE i l’Exposició Universal de Saragossa han ajudat a millorar les xifres d’ocupació dels establiments lleidatans però aquestes encara són baixes. Les diferents comarques lleidatanes així com la capital confien que el futur aeroport de Lleida-Alguaire els permeti fer el salt definitiu.

Recentment, es va presentar un balanç de Turisme de Lleida que evidenciava un creixement del 20% en l’ocupació dels hotels de la capital del Segrià, que en part s’atribuïa a l’Exposició Universal de Saragossa que no s’ha extés a d’altres comarques lleidatanes. A la ciutat de Lleida hi ha un total de 24 allotjaments, incloent-hi 9 pensions, mentre que el gruix de l’oferta hotelera, fins un total de més de 330 hotels, es concentra en les destinacions de muntanya.

Per això, tot i aquest creixement puntual a la ciutat, segons xifres de l’INE les pernoctacions a nivell de tota la marca turística Terres de Lleida s’han reduit un 3,5%, passant de les 301.363 d’agost de 2007 a les 290.679 del mateix mes d’enguany. L’ocupació sobre places disponibles també s’ha reduït: era del 51,88% l’any passat i del 49,28% l’agost de 2008, on només s’havia augmentat l’oferta en dos hotels i 288 noves places.

Al mes de setembre la comparativa també és negativa ja que cau l’ocupació en més de tres punts porcentuals (30,32%) i les pernoctacions passen de les 162.696 de setembre de 2007 a les 150.130 del mateix període de 2008. L’anàlisi de les xifres de l’Institut Nacional d’Estadística mostra que la posada en marxa de l’AVE no ha representat creixements a la temporada d’hivern tot i les iniciatives per incentivar que els esquiadors es desplacin mitjançant aquest nou transport.

En canvi el consistori lleidatà considera que, gràcies a l’arribada de l’AVE i a la bona oferta cultural, comercial i gastronòmica que aporta valor afegit als organitzadors d’esdeveniments, la ciutat s’està consolidant com a destíinació perfecte per a la celebració de congressos,. L’obertura del nou Palau de Congressos la Llotja, actualment en fase de construcció, i sobretot, la de l’aeroport de Lleida-Alguaire haurien d’aportar més arguments pel posicionament de la ciutat en aquest segment.

De fet, es confia que la nova instal.lació, que ha de ser un veritable motor de dinamització de l’economia local, “promourà el desenvolupament d’un turisme de qualitat amb moltes possibilitats de creixement i potenciarà l’accés directe als Pirineus”. Els nous visitants arribarien atrets per l’oferta de turisme d’aventura, familiar i cultural de Lleida i ho farien mitjançant companyies de baix cost desde països com ara Gran Bretanya, Irlanda, Alemanya i França i diferents ciutats d’Andalusia i del centre i nord d’Espanya.

Back to top button