superior

TransportDestinacions

Els ports de creuers de la Costa Brava incrementen un 11% els passatgers en 2019

Els ports de Palamós i Roses a la Costa Brava han tancat la temporada amb 56.700 passatgers, el que suposa un increment de l’11% en nombre de creueristes.

Aquest increment l’han aconseguit tot i haver disminuït un 8% el nombre d’escales. En 2019 s’ha produït 50 escales, quatre menys que la temporada anterior. El principal port de la Costa Brava és el de Palamós que ha rebut el gruix dels passatgers, 54.208, que han arribat en les 45 escales de creuer. Es tracta d’un nou rècord per tercer any consecutiu, amb un increment del 18% respecte a l’any passat.

Per la seva banda, el port de Roses que té un paper complementari ha tingut una temporada amb afluència més reduïda, 2.535 passatgers, 5 escales de creuer.

Els dos ports de la Costa Brava han rebut conjuntament 10 línies de creuers de les quals un 70% són de luxe. Pel que fa a la procedència dels passatgers, un 80% han estat del Regne Unit, un 8% de l’Amèrica del Nord i un 3% d’Alemanya, segons ha informat Ports de la Generalitat de Catalunya.

L’estimació de l’impacte econòmic dels creuers durant la temporada 2019 ascendeix a 4,1 milions d’euros, segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers, que estima que cada passatger que desembarca gasta una mitjana de 62 euros i cada tripulant, 23. L’estudi suma 6 euros per passatger en concepte de serveis portuaris.

Les excursions més sol·licitades pels turistes de creuer a Palamós han estat: Pals, Peratallada i Púbol; Tossa de Mar; Girona; Platja d’Aro;  Figueres; Empuriabrava i Begur; Besalú; i Barcelona. Alguns turistes han optat pel lloguer de bicicletes elèctriques amb les quals han fet alguna via verda de l’entorn.

Pel que fa a les excursions més sol·licitades pels turistes de creuers de Roses han estat a més de la visita a Roses, Banyoles i Besalú, Cadaqués, Girona i Figueres. Els turistes també han llogat bicicletes elèctriques per fer alguna via verda propera a Roses.

Articles relacionats

Back to top button