superior

TransportEmpreses

Ja no hi ha cap aerolínia espanyola de referència

El grup IAG adquireix a Globalia el 100% d’Air Europa per 1.000 milions d’euros i acaba amb la darrera gran aerolínia del mercat que quedava amb matriu espanyola.

La compra es completarà durant el 2020 i es farà mitjançant Iberia. Air Europa mantindrà la seva marca i d’aquesta manera ja seran sis les que conformin International Airlines Group:  British Airways, Iberia, Vueling, Aer Lingus, Level i Air Europa. Per ara es mantindrà com una entitat de negoci independent dins d’Iberia.

Segons han informat, amb aquesta adquisició el grup IAG impulsarà l’aeroport de Barajas en una posició de competència directa amb altres ‘hubs’ europeus com Amsterdam, Frankfurt, Heathrow-Londres i Charles de Gaulle-París. El punt fort de Barajas serà l’operativa amb l’Amèrica Llatina i el Carib. Air Europa té vols a una setantena de destinacions de curt i llarg radi. L’any passat va transportar 11,8 milions de passatgers en la seva flota de 66 avions.

Els resultats econòmics corresponent a l’últim exercici d’Air Europa han estat positius i ha generat guanys operatius de 100 milions d’euros. Amb aquest punt de partida, una gestió integrada dins el grup IAG, amb compartició de despeses comunes i gestió de serveis compartits, dibuixa un futur econòmic més que positiu.

Globalia ha assegurat mitjançant un comunicat que després de la venda els empleats mantindran els convenis i els drets històrics que tenien a Air Europa.

Els nous operadors que competiran en l’AVE

Les marques d’empreses turístiques més potents d’Espanya

 

Articles relacionats

Back to top button