superior

Allotjament

Es destapa el gran hotel flotant del Port del Fòrum

El recent incendi al Port del Fòrum de Sant Adrià de Besòs que va cremar una desena de iots ha posat al descobert l’existència d’un negoci d’allotjament il•legal molt estès en els ports esportius. Turistes estrangers opten per llogar embarcacions a les plataformes online per passar la nit.

Es tracta d’una realitat que ja havia avançat Comunicatur aquest mes de gener: Les petites embarcacions es converteixen en apartaments turístics. Allotjar-se en un vaixell amarrat en un port esportiu és ja una tendència en les poblacions turístiques. Només cal fer una repassada a Airbnb per comprovar com la moda dels pisos turístics ha arribat fins a les embarcacions.

A Barcelona, els iots que es dediquen a allotjament turístic s’han multiplicat i estan generant una economia submergida que a més dóna molèsties als usuaris habituals de les instal•lacions portuàries. Com exemple, les plataformes ofereixen un centenar de vaixells, entre al Port Olímpic de Barcelona i el Port Fòrum, per passar la nit a uns preus inferiors als d’un allotjament regulat. Els preus van dels 100 als 200 euros per nit. L’èxit és tan important que per a l’estiu pràcticament no tenen disponibilitat.

La situació no és exclusiva de la ciutat de Barcelona, altres ports esportius de la costa catalana també ofereixen iots com apartaments turístics. El lloguer de vaixells com activitat de xàrter és legal. La trampa és que les embarcacions mai surten de port perquè la realitat és que es contracten únicament per dormir.

Articles relacionats

Back to top button