superior

Estudis

La rendibilitat dels hotels catalans creix un 5,4%

En el primer quadrimestre de l’any, els hotelers catalans han elevat la seva rendibilitat a 97,3 euros per habitació ocupada (+5,4%) i a 59,9 euros per habitació disponible (+10,2%).

La distribució territorial dels ingressos per habitació ocupada ha estat generalitzada per tot el territori de Catalunya llevat dels establiments de les marques Paisatges Barcelona i Pirineus. Els hotelers de la marca Barcelona són els que estan obtenint la rendibilitat més elevada en aquest primers quatre mesos, tant per habitació ocupada com disponible.

Durant aquest període, en els establiments hotelers catalans s’hi han allotjat 5,2 milions de viatgers, un 4,2% més, amb 12,5 milions de pernoctacions i un increment interanual del 5,3%. L’estada mitjana ha estat de 2,4 pernoctacions per viatger, similar a la d’un any abans. La destinació catalana ocupa la segona posició en el rànquing estatal pel que fa a volum de viatgers (18,6%) i la tercera en afluència de pernoctacions (15,5%).

El turisme estranger a Catalunya comprèn el gruix del flux del quadrimestre amb el 61,5% del volum de viatgers i 67,6% del de les pernoctacions. Segons l’Observatori del Treball i Model Productiu, “el flux de viatgers i pernoctacions s’accelera en termes globals respecte d’un any abans, tant en els establiments catalans com en els del conjunt de l’Estat”.

Articles relacionats

Back to top button