superior

Allotjament

El turisme rural dobla els resultats de 2013 en el pont de maig

L’ocupació mitjana per al pont de maig —entre el 30 d’abril i el 3 de maig— es situa a Espanya en el 37%, amb Navarra en el primer lloc amb més de la meitat dels seus allotjaments ocupats, exactament, el 65%. Aquestes xifres representen un increment d’un 20% respecte a 2013, encara que l’any passat el Dia del Treballador era un dimecres i complicava una mica més l’opció a fer pont, segons ha explicat EscapadaRural.com, el portal que compta amb la major oferta de cases rurals.

Quant a la resta de comunitats, La Rioja registra un nivell d’ocupació del 58%; seguida d’Extremadura i Castella i Lleó, amb el 45% cadascuna; i País Basc, amb el 41%.

La Comunitat de Madrid té garantits els 4 dies festius, ja que el dia 2 de maig tampoc és laborable. Aquest factor té un efecte directe en l’ocupació de determinades comunitats autònomes que, segons dades de l’Observatori del Turisme Rural, són les favorites del turista rural madrileny. Així , Castella i Lleó i Extremadura , que es troben entre els seus destins preferits, ocupen el tercer i quart lloc en l’ocupació prevista per a aquest pont. L’ocupació per províncies situa entre les destinacions favorites, després de Navarra, a Ciudad Real amb el 60% i La Rioja amb el 58%.

Pel que fa a les comunitats amb menor ocupació per als primers dies de maig trobem Galícia amb el 23%; Cantàbria, amb el 24% i Múrcia, amb el 26%.

Pel que fa als dies amb major ocupació, divendres 2 de maig i dissabte 3 de maig superen la mitjana del pont amb un nivell d’ocupació del 39%.

Segons Ana Alonso, directora de Comunicació de EscapadaRural.com, “aquests resultats posen de manifest una millora respecte a l’any anterior que, donada la proximitat amb la recent Setmana Santa, resulten encara més significatius i podrien ser un bon símptoma per a una possible recuperació gradual del sector”.

Articles relacionats

Back to top button