superior

Empreses

Solució per comercialitzar online el transport xàrter per carretera

Una companyia espanyola ha desenvolupat un sistema per pressupostar i comercialitzar en temps real a través d’internet els serveis de transport xàrter per carretera, que podria començar a comercialitzar-se a primers d’any.

Fins ara les característiques d’aquests productes turístics, fets a mida de cada client i que per tant obliguen a un pressupost personalitzat, dificultaven enormement l’estandardització de processos que requereix la seva conversió en formularis informàtics.

Aquestes dificultats han estat superades per l’anomenat RouteBox, elaborat per Drivania International, que és fruit de l’anàlisi de l’oferta de més de 1.100 empreses de transport de passatgers de més de 80 països d’arreu del món. El coordinador del projecte Osvald Martret, assegura que “donada la gran quantitat de variables que influeixen en la creació d’un pressupost a mida, era imprescindible la creació d’un algoritme universal que pogués integrar qualsevol empresa de transport del món, independentment del tamany de la seva flota i del país en que operi”.

La creació d’aquest algoritme va requerir de més de nou mesos de feina, però segons Martret ara “només cal adaptar les tarifes d’un nou operador i assignar els percentatges de les comissions d’agències de viatges o d’altres distribuïdors”.

El sistema permet pressupostar d’una manera ràpida i senzilla tant el desplaçament entre dos punts com contractar un vehicle (cotxe, minivans, minibusos o autocars) amb xofer durant un període de temps determinat i podent fer tantes parades com siguin necessàries.

Segons ha pogut comprovar la redacció de Comunicatur, en la versió beta penjada al web de la companyia, una vegada introduïdes les coordenades dels desplaçaments que el sistema sol•licita, s’emet un pressupost que contempla el cost total del servei. El procés triga entre 30 segons i dos minuts depenent de la complexitat del viatge. La càrrega de dades és molt intuïtiva i aprofita de la tecnologia del sistema de mapes de Google per a la introducció de coordenades dels punts d’inici, final i punts intermedis de la ruta.

Fins ara però el sistema es troba limitat als trasllats radials al voltant de les ciutats o a un espai limitat segons la seu de cada operador, tot i que els responsables de Drivania asseguren que seran els propis operadors “els que decideixin si volen restringir les seves operacions a determinats radis operatius o bé deixar-lo obert per a llargues distancies”.

Una vegada omplert el formulari amb les dades de contacte del client s’obre una passarel•la comercial per realitzar el pagament mitjançant targeta de crèdit.

Drivania International, empresa especialitzada en el lloguer de vehicles amb conductor, va facturar el passat any 3,2 milions d’euros. Actualment disposa de dues delegacions a Madrid i Paris i contempla prosseguir a mig termini la seva expansió internacional.

Back to top button