superior

AAVV i TTOO

L’executiu espanyol va a pels pisos turístics il·legals

El Ministeri de Consum està investigant els anuncis de plataformes com Airbnb, Booking o Expedia per detectar els pisos turístics sense llicència. Tot i que no cita expressament el nom de les companyies aquestes són les principals a Espanya objecte de la investigació.

Consum ja ha requerit informació a aquestes plataformes perquè assegura que ha identificat possibles pràctiques irregulars. Adverteix que en cas d’obrir expedients sancionadors l’import per a les infraccions qualificades de greus arriba als 100.000 euros  i pot sobrepassar aquesta xifra fins a multiplicar entre quatre i sis vegades el benefici il·lícit obtingut.

El ministre del ram, Pablo Bustinduy, s’ha queixat que “en aquest país s’ha normalitzat la proliferació de pisos turístics il·legals”. La investigació iniciada per l’executiu no va dirigida tant als particulars que lloguen el pis com a l’activitat dels grans gestors de lloguer turístic.

Les plataformes s’espolsen les responsabilitats recordant que ja hi ha sentències que les lliuren de controlar la publicitat que es fa a les pàgines. Es consideren un simple intermediari de la societat de la informació i els prestadors del servei són els únics responsables.

Plataforma de registre únic per als habitatges d’ús turístic

El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha anunciat que “aviat posarem en marxa la nostra pròpia plataforma digital, perquè les webs que comercialitzen aquests habitatges facilitin la informació de totes les operacions que es realitzin, i donarem accés a les comunitats autònomes a tota aquesta informació”. Aquesta plataforma permetrà a les comunitats autònomes controlar i detectar aquells habitatges turístics que no comptin amb les autoritzacions corresponents i així poder aplicar els seus règims disciplinaris a aquest tipus de lloguer. “Es tracta d’una eina que ajudarà les diferents localitats i destinacions turístiques a harmonitzar la convivència entre residents i visitants”, ha sentenciat Hereu.

Articles relacionats

Back to top button