superior

Destinacions

La Unió Europea certifica que la destinació Barcelona és la que compta amb més allotjaments sostenibles

El nou indicador Environmental Labels and Schemes reconeix la ciutat i les comarques que integren la destinació

La Unió Europea (UE) està força compromesa amb els temes relacionats amb la sostenibilitat. En el camp del turisme ha donat un pas més amb la creació de l’indicador Environmental Labels and Schemes, que reconeix els allotjaments que han aconseguit demostrar les seves pràctiques sostenibles, la qual cosa és tradueix en un certificat internacional.

Una de les coses que més valora aquest indicador és que els plans de sostenibilitat estiguin alineats amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) i els 169 indicadors de Nacions Unides que ja recollia el sistema Biosphere.

Per la seva banda, la Diputació de Barcelona també fa temps que ajuda a empreses i entitats turístiques a treballar per construir una comunitat turística respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic. I ho ha fet en el marc del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere, en el qual també hi participen l’Ajuntament de Barcelona, el Consorci Turisme de Barcelona i la Cambra de Comerç. El treball conjunt, liderat per la Diputació, ha aconseguit que més de mil empreses hagin obtingut el certificat Biosphere de Compromís per a la Sostenibilitat. Comunicatur ho va explicar en aquest article de maig de 2021, quan van arribar a 664 empreses.

Cal recordar també que la Destinació Barcelona va ser la primera del món en rebre la Certificació Biosphere Platinum. Aquest mateix any, la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona ha estat designada per liderar la Community4Tourism fins el 2029.

Per davant de ciutats com Estocolm o Amsterdam

El nou indicador de la UE ha atorgat a la destinació Barcelona (ciutat i comarques de la província) un total de 283 punts. Això significa que ocupa, de forma força destacada, el primer lloc d’aquesta classificació:

• Barcelona 283 punts

  • Estocolm 134 punts
  • Amsterdam 95 punts
  • Illa grega de Kàlimnos 83 punts
  • Viena 74 punts

L’índex s’actualitzarà  anualment i pretén realitzar un seguiment dels avenços cap a un menor impacte mediambiental i una major digitalització i resiliència socioeconòmica.

Podeu veure la informació del nou índex, així com d’altres referits al sector a la publicació de la Unió Europea EU Tourisme Dashboard.

664 empreses reben el distintiu “Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere”

 

La Destinació Barcelona és la primera del món en rebre la Certificació Biosphere Platinum

La Diputació de Barcelona liderarà la Community4Tourism fins al 2029

 

Articles relacionats

Back to top button