superior

Mercats

Catalunya decretarà una moratòria turística per la sequera

Suspendrà noves iniciatives turístiques com la d’obrir nous hotels

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que si el proper mes de gener entren en situació d’emergència a causa de la sequera establirà restriccions a l’activitat turística.

Els afectats principals seran els hotels i els allotjaments en general que tindran suspès l’inici d’activitat en cas de ser nous establiments o ampliacions sobre els existents.

El conseller català de Medi Ambient ha explicat una sèrie de restriccions si la manca d’aigua es manté i els embassaments no superen el 16% de la seva capacitat.

En aquest context, l’Agència Catalana de l’Aigua, dependent de la Generalitat, ha començat a incoar sancions als municipis que consumeixen un volum d’aigua per sobre de la quantitat establerta per habitant i dia. Molts d’aquests municipis multats són destins turístics.

A més de la moratòria hotelera i la limitació del consum d’aigua per persona, l’administració preveu prohibir l’ompliment de piscines. Això tindrà afectació sobre gimnasos, centres de spa o esportius. En cas d’omplir les piscines ho hauran de compensar amb mesures d’estalvi especials com el tancament de les dutxes als vestidors.

El sector turístic està preocupat perquè desconeix l’abast real d’aquestes mesures. Prohibir l’activitat d’hotels projectats suposa un cop important per als inversors.

Els efectes de la sequera i les restriccions preocupen al turisme

La sequera a Catalunya afecta el turisme

Articles relacionats

Back to top button