superior

Aeri

El Prat incorpora 5 noves rutes, Girona en tanca 7

Mentre l’aeroport del Prat estrena aquest hivern 2 noves rutes intercontinentals, i n’incorpora 3 més inaugurades aquest passat estiu, els aeroports de Girona i Reus disminueixen, en canvi, el nombre de destinacions. L’arribada de Ryanair a l’aeroport del Prat ha propiciat que aquesta companyia tanqui algunes de les rutes que operava des dels aeroports de fora de Barcelona.

A l’aeroport del Prat, la companyia Spanair obrirà properament dues noves rutes cap al continent africà: l’una, cap a Bamako (Mali), i l’altra cap a Trípoli (Llívia). El vol entre Barcelona i Bamako tindrà una freqüència setmanal, i el de Barcelona-Trípoli, que es posarà en marxa el 14 de febrer, operarà 3 vegades per setmana. A més, en aquest aeroport també continuaran obertes 3 rutes intercontinentals més, estrenades aquest passat estiu: Doha (Qatar), Oran (Argèlia) i Chicago (EUA). Així doncs, l’aeroport del Prat oferirà enguany un total de 25 rutes intercontinentals, un 16% més que en la temporada d’hivern de 2009.

D’altra banda, Ryanair ha decidit tancar 7 dels vols que operava des de l’aeroport de Girona, i ha reduït significativament els que operava des de Tarragona. I tot i que la companyia irlandesa preveu obrir altres 4 noves destinacions des de Girona, això no evitarà que aquests aeroports vegin disminuïda la seva oferta de vols.

L’aeroport de Girona-Costa Brava comptarà enguany amb un total de 46 destinacions, un 30% menys que l’any passat, quan n’oferia 53. Concretament, aquest aeroport perd les connexions amb Màlaga, Granada, Porto (Portugal), Càller (Sardenya), Bratislava (Eslovàquia), Moss (Noruega) i Edimburg (Escòcia), que operava Ryanair. Aquesta aerolínia, però, obrirà, des de Girona, tres noves rutes: Larnaca (Xipre), Gdansk (Polònia) i Lille (França). Així mateix, la companyia Transavia també mantindrà el vol de Girona cap a Amsterdam, que va obrir aquest passat estiu.

Finalment, l’aeroport de Reus només oferirà un total de 9 destinacions durant aquest hivern, ja que Ryanair ha decidit eliminar un nombre significatiu de rutes. Entre les destinacions que han desaparegut n’hi ha de rellevants com Irlanda o Anglaterra. En canvi, entre les destinacions existents, Ryanair ha incorporat Santiago de Compostela i Niederrhein (Alemanya).

De tota manera, els aeroports de Girona i Reus són optimistes de cara al futur, i més tenint en compte que, a partir de 2011, AENA implantarà una nova organització dels aeroports catalans, que comportarà que les companyies aèries que operin en aquests aeroports paguin menys taxes.

Back to top button