superior

DestinacionsReportatges

Què pensa Ada Colau del sector turístic?

La candidata del partit ‘Barcelona en Comú’ a l’Ajuntament de Barcelona, Ada Colau, que segons les enquestes disputarà l’alcaldia a Xavier Trias, està situant la seva posició sobre el turisme. Vol canviar el model turístic de Barcelona i afirma que “estem en perill de tenir una bombolla turística”.

En diferents entrevistes Ada Colau explica quines accions emprendria en cas d’arribar a l’alcaldia. És partidària de limitar el nombre de visitants i que es desplacin en transport públic i no en autocar o en tours privats restringint l’accés d’aquests vehicles a la ciutat. També vol implantar una moratòria de pisos turístics i de qualsevol tipus d’allotjament fins que es defineixi un pla estratègic per al turisme.

Considera que s’ha afavorit els interessos del sector hoteler per davant dels interessos de la ciutadania. Aposta per “posar regles del joc que faci que es redistribueixi millor els beneficis que estan en poques mans i que es redistribueixi amb millors llocs de treball i no precaris i temporals”.

També s’ha manifestat crítica amb el Mobile World Congress (MWC) tot i que reconeix que les fires i congressos poden ser bones per a la ciutat. Sobre el MWC opina que és fruit de la política de grans esdeveniments que “pot portar molts diners, molt pocs dies, per uns sectors molt determinats, però no és un model sostenible per a la ciutat”. Com insostenible veu els creuers: “aquest model de turisme està generant una contaminació que estem pagant tots”, diu en referència a les emissions que generen els vaixells al port.

Per altra banda, creu que les últimes inversions a Barcelona han estat per embellir carrers com la Diagonal o el Passeig de Gràcia pensant en el turisme de luxe i no s’ha invertit en altres zones de la ciutat.

Com a conclusions del seu posicionament destacarien dues idees: primera, el turisme no es dolent però ha de beneficiar tota la societat i no generar conflictes, i segona, la ciutat no pot apostar només pel turisme i ha de diversificar la seva aposta en altres sectors.

Articles relacionats

Back to top button