AAVV i TTOO

Més del 30% de diferència en el preu d’un viatge per reserva anticipada

“El preu pot variar més d’un 30% a última hora, ja que els preus dels vols canvien en funció de la disponibilitat”, afirma Sandra González, Product Manager de Viatges d’Atrápalo. La companyia online assegura en un estudi presentat recentment que “els espanyols reserven els viatges de llarga distància amb una mitjana de més de 3 mesos d’antelació (98 dies)”.

Tenint en compte la variada oferta de productes de vacances de què disposa Atrápalo —hotels, vols, circuits tancats, paquets dinàmics de vol més hotel, creuers…—, el comportament dels usuaris és diferent a l’hora de fer una reserva. Els viatges de llarga distància són els que porten el percentatge més alt pel que fa a anticipació de la compra, ja que, a més de la planificació requerida, els preus varien depenent de la data en què es reservin.

Durant el primer trimestre de 2015, el 51% de les vendes de llarga distància realitzades a través del portal correspon a viatges amb sortida a partir del mes de juny, mentre que fa dos anys amb prou feines arribava al 25%. En els sis anys anteriors, amb la irrupció de la crisi, el viatger va canviar el seu hàbit de compra i no ho feia amb la suficient antelació per falta de seguretat econòmica. “Les dades positives obtingudes aquest any indiquen confiança i recuperació del mercat, així com un augment del coneixement de les avantatges de la reserva anticipada”, asseguren.

Fonts de l’estudi assenyalen que la clau de l’èxit en la venda de llarga distància a través del portal depèn de diversos factors: especialització en destinacions, ja que compta amb un equip amb més de 15 anys d’experiència en el sector i un ampli coneixement de les necessitats del mercat; atenció personalitzada, ja que Atrápalo assigna un agent de viatges expert als seus usuaris per rebre assessorament; acords globals amb touroperadors i DMC’s i acords estratègics amb companyies aèries per oferir el millor producte al millor preu; i, finalment, desenvolupaments tècnics de gran importància.

En 2014 la companyia va registrar un augment de la demanda de viatges de llarga distància del 18%, el que suposa un 42% del volum total de venda de circuits. El preu mitjà per reserva d’aquest tipus de paquets se situa en els 3.240 euros i la durada mitjana és d’11 dies.

Al TOP de les destinacions escollides, Vietnam, Estats Units i l’Índia ocupen els tres primers llocs, per davant de Tailàndia, Xina, Japó, Canadà, Polinèsia, Indonèsia i Perú.

Atrápalo compta amb més de 8 milions d’usuaris i va tancar 2014 amb una facturació de 315 milions d’euros. Té presència a 10 països.

Articles relacionats

Back to top button