superior

DestinacionsEmpreses

El sector privat d’Igualada posa en marxa el Turisme de Reunions

Igualada Turisme de Reunions (Igualada MICE) es una nova iniciativa privada que vol posar en el mapa turístic a la capital de l’Anoia.

La idea sorgeix a partir de l’empresa Desig Esdeveniments, una entitat organitzadora de congressos i esdeveniments, al cap de la qual és troba Josep M. Planella, una persona que fa molt de temps que és dedica al sector MICE. El que persegueix Igualada Turisme de Reunions és dinamitzar el sector turístic de la ciutat i del seu entorn, identificar la ciutat com un gran palau de congressos i amb diferents oportunitats per oferir un servei de qualitat. Per això se centraran en buscar petits i mitjans congressos i reunions, un fet diferencial de les altres destinacions de Catalunya.

Entre els avantatges d’Igualada citen la seva situació geogràfica, al bell mig de Catalunya i propera a tots els punts importants del país, l’oferta àmplia d’activitats que és pot trobar a la comarca i uns preus força competitius.

Per portar-ho a terme, l’entitat compta amb tot el teixit implicat igualadí, des d’empreses, entitats i institucions fins als petits autònoms, un altre important tret diferencial, ja que tots aquests, pel seu volum, no poden accedir a estar presents en els grans ens de promoció turística, per les quotes que demanen i el poc interès que tenen en destinacions menors.

Creu Igualada en el turisme?
En el sector turístic ha sorprès que la iniciativa del turisme de reunions hagi sortit del sector privat, però els promotors de la iniciativa destaquen que aquesta bona disponibilitat privada,  és deguda a que estan farts de que Igualada no compti massa per les institucions turístiques. En aquest sentit, a pesar de tenir un suport verbal de la Diputació de Barcelona i de l’Agència Catalana de Turisme, expliquen que el que li van demanar a l’empresa és que canviés el seu nom inicial, Igualada Convention Bureau, perquè l’estratègia definida, en quan a turisme MICE a Catalunya, és la d’haver només un sol Convention Bureau a la demarcació de Barcelona que aglutini tota l’oferta. Cosa bastant sorprenent, per quan la pròpia Agència identifica nou destinacions amb capacitat per acollir congressos: Barcelona, Sitges, Castelldefels, Girona, Lloret de Mar, Tarragona, Reus, PortAventura i Lleida. I entre ells Sitges a Barcelona o Lloret, a Girona, posseeixen el seu propi Convention Bureau.

La realitat, però, és que Igualada no compta amb places hoteleres per afrontar els reptes del sector MICE. A més la ciutat organitza tant sols algunes fires al llarg de l’any a través de Fira d’Igualada, una entitat molt poc desenvolupada. I és que el propi ajuntament sembla que no creu massa en el turisme, quan el sector queda emmarcat en la regidoria d’Ensenyament, Joventut, Turisme, Comerç, Mercats i Promoció de la Ciutat.

Sens dubte, Igualada Turisme de Reunions pot ser la punta de llança perquè el teixit empresarial, social i comercial igualadí desperti i cregui en les opcions reals de la ciutat. De moment, Igualada Turisme de Reunions està creant un catàleg d’espais, de serveis i d’activitats, que es una de les eines necessària pels promotors a l’hora d’organitzar una reunió. També esta desenvolupant el seu web www.igualadamice.cat , encara incipient i ja són presents a les xarxes socials amb el nom @Igualadamice.

Articles relacionats

Back to top button