superior

Destinacions

Andorra vol atreure 5.000 esquiadors alemanys

Andorra encara la nova temporada de neu amb bones perspectives, no només pel que fa als mercats tradicionals, sinó també pel que fa a la captació de nous mercats, com l’alemany. Si les previsions del govern andorrà no fallen, enguany 5.000 esquiadors alemanys podrien desplaçar-se fins a les pistes d’esquí andorranes.

Segons ha explicat el ministre de turisme d’Andorra, Claudi Benet, ja han iniciat contactes amb majoristes de viatges alemanys, per tal d’atreure els esquiadors provinents d’aquest mercat. Els contactes duts a terme fins ara per l’oficina de turisme a Brussel•les, els fa preveure que aquest hivern puguin arribar a Andorra uns 5.000 esquiadors germànics.

Així mateix, mercats com el britànic i el rus podrien experimentar una lleugera revifada, segons les previsions de reserves de Vallnord i Grandvalira, els dos grans dominis esquiables d’Andorra. Gran Bretanya i Rússia són mercats molt importants per a les estacions andorranes, ja que garanteixen estades de com a mínim una setmana i tenen un perfil de turista que pertany a un nivell socioeconòmic mitjà-alt.

El govern andorrà també preveu que arribin força esquiadors provinents de l’Estat espanyol i, tot i que no ha concretat xifres, sí que ha donat a conèixer que el nivell de vendes d’aquest mercat de proximitat augura una bona temporada. En aquest sentit, semblaria que, malgrat la crisi, els turistes provinents de l’Estat haurien après a gestionar millor els seus recursos i, per tant, ja no haurien de renunciar a anar a esquiar a Andorra.

D’altra banda, el govern d’Andorra s’ha proposat recuperar alguns mercats que han anat decreixent en els últims anys, com són l’israelià i el polonès, i que també garanteixen estades llargues.

Vallnord i Grandvalira han destinat més de 5 milions d’euros en inversions de cara a la nova temporada de neu, que van iniciar el cap de setmana del 20 i 21 novembre. Entre les novetats d’enguany destaquen les noves pistes d’estil lliure a Grandvalira, una de les quals serà nocturna, i la nova zona exclusiva per fer esquí fora pista a Creussans (Vallnord).

Back to top button