Destinacions

Carros de foc genera més de 12.000 pernoctacions

La travessa de muntanya Carros de Foc ha registrat enguany més de 2.500 reserves, xifra que significa més de 12.000 pernoctacions als refugis. La ruta va néixer ara fa 10 anys pensada com a proposta per a què muntanyencs, caminants i corredors coneguessin el parc en 5 o 7 dies de recorregut. En una dècada, la xifra de participants s’ha triplicat consolidant-se com un referent per als amants del trekking.

La Carros de Foc és una travessa circular que passa pels nou refugis guardats del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (Restanca, Colomèrs, Saboredo, Amitges, Ernest Mallafré, Josep Maria Blanch, Colomina, Estany Llong i Ventosa i Calvell) amb una altitud mitjana de 2.400 metres, un desnivell acumulat de 9.200 metres i un recorregut d’uns 55 quilòmetres.

La travessa representa un 20% del total de reserves que els refugis tenen durant l’any i, des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, es considera “un element dinamitzador del turisme i l’economia del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran”.

Aquesta temporada, Carros de Foc ha tingut lloc del 5 de juny al 25 de setembre. Cal destacar la celebració de la Sky Runner, els dies 27 i 28 d’agost, que va aplegar uns 400 participants que van completar el recorregut en menys de 24 hores.

Back to top button