Ara Lleida

La pesca, aposta turística del Pirineu de Lleida

La temporada de pesca a les aigües d’alta muntanya va començar a mitjan maig i s’allargarà fins al 30 de setembre, per a pesca lliure, i fins al 5 de novembre, per a la controlada intensiva. La pràctica d’aquesta disciplina esportiva és una aposta turística important per a les comarques del Pirineu de Lleida, sobretot per al Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran, l’Alt Urgell i el Solsonès.

Els pescadors estan de sort aquesta temporada, ja que el desgel ha facilitat que el cabal dels rius hagi crescut de manera espectacular fent més atractiva la pesca esportiva. A més, enguany s’ha facilitat l’afluència de pescadors, ja que poden comprar la llicència o permís de pesca recreativa de manera presencial al mateix territori, ja sigui a qualsevol oficina dels Serveis Territorials o a les comarcals del Departament d’Agricultura, o bé dirigint-se als establiments de la zona com ara bars, restaurants i hotels, on disposen de talonaris de pesca. Les sol•licituds també es podran fer via Internet a l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat.

Pel que fa a la regulació de la pesca, entre les novetats més destacades es troba la possibilitat de continuar pescant amb mort durant el mes de setembre en aquelles zones de pesca controlada en què el pla tècnic així ho prevegi. S’estableix un límit de captures per a la truita comuna de quatre exemplars per pescador i dia d’una mida superior als 22 cm a les zones de pesca controlada de salmònids.

El Pirineu de Lleida disposa d’una àmplia oferta de rius i embassaments per practicar la pesca que es troben dins de la conca dels rius Noguera Pallaresa, Noguera Ribagorçana, Segre i la Ribera Salada, a les comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell i el Solsonès. També hi ha trams de règim especial a Oliana, Alòs de Balaguer, Sant Llorenç de Montgai, Santa Anna, Canelles, Sant Antoni, Terradets i Rialb.

Un dels indrets que tenen més afluència de pescadors és el riu Noguera Pallaresa, a la comarca del Pallars Sobirà. L’any 2007 les societats de pescadors de Rialp, Sort, Soriguera, Gerri de la Sal, la Pobla de Segur i Tremp van crear el Conveni Pallaresa per dur a terme una gestió conjunta per recuperar la truita autòctona, malmesa per les riuades dels anys 1990. Es tracta de fer compatible la recuperació d’aquesta espècie de peix amb la pesca esportiva, oferint al pescador 40 km de riu dividits en dues modalitats de vedats pescables, des de l’aiguabarreig del riu Romadriu a l’aiguabarreig del riu Flamisell.

A l’Alt Urgell, el Club Caça i Pesca de l’Alt Urgell gestiona al riu Segre 34,9 km de pesca amb mort i 56,8 km de pesca sense mort. A més, enguany el riu a Os de Civís passa a ser de pesca lliure sense mort. Al Solsonès, la Ribera Salada, considerat un espai d’interès natural, ofereix paratges ideals per a la pràctica de la pesca. /Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Back to top button