superior

Destinacions

Les Estacions Nàutiques, un element diferenciador

Estacions Nàutiques de Catalunya (Aenc) ha apostat per un model basat en la desestacionalització, diversificació i diferenciació de l’oferta per fer front a la crisi i aconseguir més capacitat de negociació amb els turoperadors i les institucions públiques.

En el marc de la 51 edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona celebrada recentment al Port Vell, el president de l’Aenc, Joan Barberà, ha sostingut que tot això es pot aconseguir a través de la fortalesa d’una marca, com Estacions Nàutiques de Catalunya que, segons els seus responsables, ha beneficiat i ha diferenciat les destinacions del litoral que disposen d’aquestes intal·lacions.

Barberà ha assenyalat que aquesta marca representa el concepte ‘destinacions de mar’, i ha recalcat que ha de ser única per a tots amb l’objectiu de generar sinergies i fer promocions conjuntes.

Catalunya és la comunitat amb més estacions nàutiques: Roses, Estartit, Santa Susanna, Vilanova i la Geltrú, Costa Daurada i Sant Carles de la Ràpita.

Claus del model nàutic

Pel que fa a la diferenciació,aquest model aposta per aportar un elevat valor afegit a les destinacions del litoral vinculades a les estacions nàutiques. Els aporta el valor de la marca de garantia i norma de qualitat, facilita la tematització de destinacions, permet donar una oferta complementària i consolidar el turisme nàutic i actiu com un element complementari del turisme familiar.

 

En el cas de la desestacionalització, dona més possibilitats al turisme durant tot l’any, a través de la promoció de l’activitat turística fora de temporada i generant especial interès a famílies i grups.

La dinamització conforma un altre punt destacat, amb la creació constant de noves activitats i esdeveniments; la captació de nous clients i l’obertura de nous canals de distribució; la cooperació empresarial permet a més l’accès a nous recursos.

Finalment, la comercialització aposta per consolidar el funcionament d’una central de reserves a través d’agències de viatges sòcies, la coordinació d’empreses per crear nous productes; establir convenis amb operadors, supervisar i controlar les reserves online i personalitzar el producte./Ag.EP

[HOME]

Back to top button