Destinacions

La Costa Daurada espera superar la caiguda del turisme espanyol aquest estiu

El sector de Cambrils, Salou, Vila-seca, la Pineda a la Costa Daurada ha assolit uns bons resultats durant el primer semestre de 2018 que esperen mantenir aquesta temporada alta.

A pesar de la caiguda del turista espanyol, de gener a juny, han assolit un creixement global de les pernoctacions d’un 2%. L’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme de la URV ha monitoritzat les dades de la Costa Daurada i durant la primera mitat de l’any han visitat la destinació 2,4 milions de turistes generant 8 milions de pernoctacions (+2%).

Es tracta d’un resultat positiu perquè un dels seus principals mercats, l’espanyol, ha baixat un -1,7%. Ara, a ple estiu, el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, Eduard Farriol, no preveu assolir els resultats rècord de la temporada passada. El llast del turista nacional es notarà i molt, només el mes de juny la caiguda del client espanyol ha estat un -7,5%.

A Catalunya, ja s’ha instal·lat en el sector hoteler i turístic en general que aquest estiu no serà excel·lent i que difícilment s’acostarà als resultats de 2017. En el cas de Farriol, per a la Costa Daurada “serà un any per estabilitzar-se i fidelitzar els visitants”.

Articles relacionats

Back to top button