superior

Reportatges

El turisme esportiu a Espanya, més enllà de la percepció

Cada any el turisme esportiu mou a Espanya a 10 milions de turistes nacionals i internacionals que generen ingressos de 14.000 milions. Aquestes dades corresponen al 2017 i suposen un increment del 41,5% respecte al 2010.

Pocs estudis han permès arribar a concretar el pes real del turisme esportiu. Un estudi elaborat pel grup NOUTUR (Noves Perspectives en Turisme i Oci) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) posa llum sobre aquest buit. Una de les conclusions és que les Canàries, Catalunya, Andalusia i la Comunitat Valenciana són les zones amb més potencial per a aquesta modalitat de turisme. NOUTUR considera aquestes destinacions com els que poden consolidar-se com “node” esportiu.

Des de la UOC expliquen que el turista que viatja per practicar esport busca facilitats per arribar a la destinació, bones instal·lacions, activitats complementàries, bon clima, etc. Una bona destinació turística es beneficia el sector hoteler i de restauració, però també altres professionals de sectors com la medicina esportiva, l’educació física o la dietètica.

Els experts posen exemples com pot ser la Marató de Barcelona on el 49% dels 18.000 participants són estrangers. Cada corredor que va viatjar a la marató i els seus acompanyants van gastar 123 euros per persona i dia. Un altre exemple és el turisme de golf, emmarcat en el turisme esportiu. Espanya és el segon país del món que més turistes estrangers rep per practicar aquest esport. Segons l’informe Golf Business Partners, la pràctica del golf aporta 564 milions d’euros a l’economia espanyola i genera 11.000 llocs de treball directes, principalment a les Canàries, les Balears, Catalunya i la Costa del Sol.

Articles relacionats

Back to top button