Destinacions

La Costa Brava té un Pla Estratègic de Turisme per als propers 5 anys

Potenciar el prestigi internacional de la marca Costa Brava, innovar en les estratègies de promoció i màrqueting i, prioritzar els mercats espanyol i del nord d’Europa, són alguns dels objectius que recull el Pla Estratègic de Turisme de les comarques de Girona 2011-2015.

El Pla, encarregat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, defineix la visió del que ha de ser el turisme d’aquesta zona i la pròpia funció del Patronat de Turisme. Per això ha diferenciat 9 programes a desenvolupar conjuntament pel sector turístic. Posa l’accent en la sostenibilitat de la destinació i en el treball conjunt dels clubs de promoció per al turisme familiar, l’enogastronomia, la cultura i els esports.

Algunes dades del pla detallen la magnitud del sector del turisme a la província de Girona que compta amb 200 mil places d’allotjament, entre hotels, càmpings i apartaments. Anualment passen 6,5 milions de turistes i generen 49 milions de pernoctacions. 40 mil persones treballen vinculades al sector turístic.

Entre les accions de promoció que contribuiran al prestigi internacional de la Costa Brava destaca el projecte El Bulli Foundation. Ferran Adrià utilitzarà un vídeo promocional de la Costa Brava amb imatges aèries en les presentacions que realitzarà del seu projecte durant els propers dos anys per tot el món.

Continguts dels 9 programes de Pla estratègic de turisme de les comarques de Girona 2011-2015

  1. Màrqueting i promoció. S’han identificat 20 productes turístics rellevants a les comarques de Girona que el pla proposa d’estructurar.
  2. Desenvolupament on-line. Els pilars fonamentals de la nova estratègia d’e-marketing es basen en les eines de comunicació 2.0, en els meta cercadors d’agències i en la gestió de continguts.
  3. Suport a les destinacions. Coordinació i col•laboració amb les institucions i els organismes turístics com consells comarcals, municipis i entitats representatives del sector, entre d’altres, mitjançant la planificació i estructuració turística de les comarques de Girona.
  4. Potenciació del prestigi internacional. La identificació d’esdeveniments amb projecció internacionals i de personalitats que, amb el seu posicionament i el seu vincle amb el territori, esdevenen autèntics ambaixadors com són les figures de Salvador Dalí i Ferran Adrià.
  5. Posicionament i gestió de la marca. Consolidar la marca ‘Costa Brava-Pirineu de Girona’ com a destinació internacional de referència. Jerarquització de les submarques existents al territori.
  6. Generació de recursos. Impulsar fórmules de coparticipació entre el sector públic i privat, i generant recursos amb la pròpia activitat, per incrementar els pressupostos disponibles per a la promoció turística en general.
  7. Estructura i gestió del Patronat. Adequar l’estructura organitzativa de l’entitat a la consecució dels objectius.
  8. Governança i enfortiment institucional. Enfortir institucionalment el Patronat, comptant amb la participació directa dels representants empresarials i del conjunt del territori.
  9. Lideratge turístic de les comarques de Girona.

Es pot consultar un resum dels continguts del Pla estratègic de turisme de les comarques de Girona 2011-2015, així com un vídeo de presentació al portal www.costabrava.org/pla_estrategic

Back to top button