superior

Destinacions

Les comarques de Lleida esperen més de dos milions de pernoctacions

Les comarques de Lleida rebran durant aquest estiu uns 750.000 turistes, que generaran més de dos milions de pernoctacions. El Patronat de Turisme estima que, si es compleixen aquestes previsions, es consolidaran els creixements d’ocupació de tots aquests anys anteriors. La Val d’Aran, els dos Pallars, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell i la Cerdanya concentraran les xifres d’ocupació més altes.

Els turistes que visitaran les Terres de Lleida aquest estiu provindran en la seva gran majoria de Catalunya en un 60 % del total, seguits dels visitants de la resta de l’Estat en un 25 % (majoritàriament de la comunitat de Madrid i de la Comunitat Valenciana). El 15 % restant corresponen al turisme estranger, de manera que més de 100.000 turistes estrangers vindran aquest estiu a Lleida.

Per països de procedència, França és el primer país emissor (35 %), seguit del Benelux (20%) i Alemanya (8%). Els responsables preveuen tiu un increment en el nombre de visitants estrangers procedents d’Israel, Alemanya i França, fruit de les accions promocionals en l’àmbit internacional que s’hi han dut a terme.

Per sectors

L’oferta d’allotjament turístic reglat per a aquest estiu entre hotels, càmpings, turisme rural, apartaments turístics, refugis, instal•lacions juvenils i albergs se situa en 59.186 places.

Pel que fa a les previsions en el sector de l’hoteleria, la mitjana d’ocupació durant el mes de juliol a les zones turístiques de Lleida i la seva àrea d’influència se situaria entre el 45 i el 50%. A l’agost, aquesta mitjana estarà situada al voltant del 70%, tot i que en algunes dates i destinacions els percentatges podran arribar al 90%. En canvi, el mes de setembre estarà sobre el 40%.

En el turisme rural, l’ocupació podria oscil•lar en el conjunt de la demarcació de Lleida entre el 40 i el 45% al juliol, entre el 75 i el 80% a l’agost i en un 40% al setembre.

El sector del càmping preveu un lleuger descens d’un 5% respecte l’any passat en les places d’acampada. En canvi, les places de bungalous mantindran els mateixos nivells d’ocupació.

En el cas de les segones residències, l’efecte de la crisi podria comportar que els propietaris aprofitin les seves cases per passar l’estiu i, “d’aquesta manera se’n puguin beneficiar els restaurants, els bars i el comerç en general”.

Pel que fa a les activitats per a aquest estiu, també es preveu que puguin mantenir els mateixos nivells de contractació de serveis de l’any passat que podria estar situada entre el 70 i el 76 % de la seva capacitat, principalment el mes d’agost.

Back to top button