superior

Organismes / Política turística

Impost turístic a Venècia i Florència

Els ajuntaments de Venècia i Florència han aprovat un reglament que hi estableix una nova taxa de residencia. A partir de l’1 de juliol, els turistes pagaran un euro diari i per cada estrella que llueixi l’hotel. També es cobrarà 2 euros per nit en allotjaments com ara càmpings o residències religioses.

Ambdues ciutats segueixen les passes de Roma i han anunciat que la recaptació es destinarà a la conselleria de béns culturals i per restaurar edificis històrics. Venècia espera recaptar almenys 20 milions d’euros aquest any, mentre que Florència preveu uns 10 milions fins a finals d’any i uns 20 milions hasta finales de año l’any 2012.

En el cas de Barcelona, el nou alcalde de CiU, Xavier Trias, no és partidari de implantar una taxa turística com a solució per finançar les polítiques de promoció de la ciutat, així ho va afirmar durant la campanya electoral. Trias és partidari de negociar un sistema de finançament que permeti a Barcelona rebre part dels beneficis de determinats impostos com l’IVA que els turistes deixen a la ciutat.

Back to top button