superior

Destinacions

El busseig a la costa catalana atreu turisme de tot el món

El patrimoni subaquàtic del litoral català s’ha convertit en un atractiu turístic per a molts practicants del busseig. Al món hi ha un mercat de prop de 30 milions d’aficionats al submarinisme.

Només a la Costa Brava hi ha comptabilitzades 140 mil immersions a l’any i ara una dotzena de municipis gironins incentiven la sostenibilitat de l’activitat. Tenen clar que el recurs s’ha de preservar perquè mantingui el seu atractiu i per això iniciaran en la formació als monitors, responsables de centres marins i guies submarins perquè les immersions siguin respectuoses.

L’espai marí és molt fràgil, un exemple és el corall, molt atractiu pels visitants però que requereix d’una especial protecció. Serà a la Costa Brava on els instructors, desprès de passar aquesta formació, es convertiran en quelcom més que un monitor. La intenció és que siguin guies submarins que transmetin el valor marí, més enllà de la pràctica esportiva.

Aquesta formació també ha de permetre’ls organitzar millor les immersions. L’acumulació de practicants està portant al límit l’activitat en algunes zones. Els guies acompanyants podran coordinar els grups, solucionar conflictes i aplicar bones pràctiques.

El turisme submarí a la Costa Brava es practica en molts casos en espais de protecció com els parcs naturals del Cap de Creus i les Illes Medes, el del Montgrí.

Articles relacionats

Back to top button